Minunea din noi..

        Toti, dar toti, fara exceptie, trecem in viata prin momente uimitor de variate. Din agonie in extaz, si inapoi, din varf de piramida in mlastina fiintei, din haos in coerenta, din ...din tot in orice si invers.
        Fiecare isi cauta propria sursa de sustinere, consolare, motivare, resuscitare, re-inventare. Toti, la un moment dat, cautam reteta ideala pentru fericire, pentru succes, pentru... orice visam. Well, vestea este ca nu exista o reteta universal valabila! Exista insa ceva ce avem toti in noi: pe noi insine, si cate o oglinda pierduta, sau foarte bine amplasata prin casa.
       Avem nevoie de vise. Avem nevoie de sperante noi pentru zorii care bat la usa, iaca de cateva minute bune.. Avem nevoie de o mica scanteie de energie.. Avem nevoie sa o gasim in noi, caci ea exista, ascunsa bine uneori, insa ea exista. Ma gandesc ca de fapt efortul cel mai mare consta in drumul pe care il parcurgi pana cand gasesti Lumina din tine. Si tine minte ca poate tu insusti esti capatul tunelului. Avem nevoie de provocari, de adrenalina, avem nevoie sa ne simtim vii, importanti, iubiti, apreciati, incurajati, mangaiati.. Hey, after all, we are only humans! Deci este absolut normal sa avem aceste nevoi.
        Dar inainte de toate, avem nevoie de noi insine. Avem nevoie de Lumina, Energia, Esenta, Spiritul, spuneti-i cum vreti, din noi. Cand simti ca s-a deschis Pamantul si ca e gata sa te inghita, cand simti ca s-a deschis Cerul si e gata sa te ia, cand simti ca totul este un hau, opreste-te! Opreste-te si intoarce-te de unde ai venit: un mugur de spirit puternic, intact, pur, care are tot ce are nevoie ca sa existe. Uitam, deseori, cat de mult suntem. Uitam, arar, sa nu ne criticam si sa nu ne lasam dusi de mersul vietii fara directie si sens. Uitam sa spunem: "Hei, m-am vazut in oglinda. M-am vazut! Si sunt uimitor!"
        Uitasem ca sunt uimitoare... Uitasem ca am prieteni fantastici. Uitasem ca sunt iubita de un om senzational. Uitasem cat de norocoasa sunt pentru parinti, si surori. Uitasem ca am primit de la toti la un loc atat de multa energie buna si atat de multa putere ca sa ma pot vedea. Goala goluta in oglinda de pe perete. Uitasem ca in orice mizerie umana, orice traire groteasca, orice chin pe care il traiesti sta ascuns stropul de intelepciune care te face sa stralucesti daca ai invatat lectia in care iti spuneau: "Deschide ochii spre tine insuti... Deschide ochii la ce ai!" Asta face diferenta intre tine si miliardele de oameni de pe planeta asta. Asta te face inconfundabil. Asta iti da steaua in frunte. Asta te face one of a kind. 
        Astazi am deschis ochii din nou. Am zambit din nou. Pentru ce am eu nu sunt multi fericiti pe lumea asta sa inteleaga ca au. Pentru ca distantele si timpul sunt relative, pentru ca cine ma sustine, in afara de Sufletul meu, mi-a dovedit ca este cu mine in fiecare secunda, chiar daca nu ii simt respiratia. 
        Astazi sunt recunoscatoare pentru ce am. Recunoscatoare pentru ce am ajuns ca om. Recunoscatoare si bucuroasa pentru cine iubesc. Recunoscatoare pentru prietenii mei si pentru cea care mi-a dat viata. Recunoscatoare ca nu m-am pierdut in derizoriu, in mediocru, in negativism, in luptele cu monstrii mei. Recunoscatoare ca am intampinat si zorii zilei de azi. Recunoscatoare ca am mancat un pahar de Nirvana cu rom :) Atat de recunoscatore pentru minunea si magia din mine..
        Sa ai proiecte noi... Sa simti adrenalina pompand, asta este senzational! Sa ai incredere ca poti face orice, si nu iti fie teama sa o declari, asta este uimitor.. Sa descoperi ca ai resurse, ca te-a inzestrat Universul cu veleitati extraordinare si ca trebuie doar sa inveti, cu curaj, sa le folosesti, asta este minunea ta! Dar da, sa ai CURAJ sa TE FOLOSESTI pe tine, sa ai INCREDERE ca nu vei ajunge niciodata un fiasco pentru ca pana acum, daca te uiti bine, viata ti-a aratat ca ai reusit, este victoria ta.. Si daca iti dai voie sa iti testezi limitele, inseamna ca tu chiar crezi in magie.. Si asta este cheia vietii noastre scurte. 
        Daca vezi primii 200 de metrii din milionul de kilometrii pe care il ai de parcurs in viata, inseamna ca te-ai vazut, da, te-ai vazut in oglinda si ai inteles ca ai tot ce iti trebuie sa reusesti. Si ai inteles ca poate unele experiente in viata ti-au fost date tocmai ca sa vezi acest lucru.
        Astazi ma uit la minunea din mine.. Si CRED.

Yours,
Me

Comentarii

  1. Esti extraordinara si sunt fericit ca esti familia mea....te sarut....

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt fericita ca sunt familia ta si ca te am.. sarut inapoi..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare