Sub nameti..contempland zarea..

........de vise, sperante, uluire, zambete, tristeti, sperante sau abandon de vise, toate sunt ale acestei lumi, si sunt sub nameti azi..

Imi pastrez gandul ca omenirea uita din ce in ce mai mult sa aprecieze ce are.... Uita de cat de multe pot avea, si de cat de multe au deja si nu folosesc pt ca se practica la scara larga indobitocirea maselor. Suntem indiferenti, individualisti, fara o unitate a gandului si sufletului, fara credinta ca putem...Fara sa stim ca suntem o masa de energie ce vine si pleaca, pentru a-si crea out-come-ul: incercarea de a lasa in urma fericire...

BSG. Laws of Averages: "Let a complex system repeat it self long enough, so eventually something surprising might occure".

Mentorul din viata mea mi-a impartasit multe din intelepciunea lui. Aici este esenta unei conversatii din miez de noapte, cand lumea tragea sa adoarma spiritul, iar noi il provocam si mai mult sa ramana treaz si vigilent: "Eleganta e prin simplitate. Simplu e frumos. Simplu te face sa respiri. Simplu nu te lasa sa uiti de faza embrionara de unde ai inceput, din nou, sa traiesti."

Ca natie, ne batem pentru lucruri atat de superficiale: masini, vile, outfit trendy, posesie, putere, dominare, mandrie, etichete, statut... Dar de fapt ce lasam in urma? Lasam o amintire....rezultatul faptelor noastre, fie ca am ajutat, in drumul nostru si pe altii sa creasca, sa urce, sa treaca un lac sau o mare, fie ca i-am calcat in picioare pentru ca ne stateau in drumul nostru, parcurs in vesnica graba, spre prea-marire, statut, conturi in banci, si 4X4 la scara...

Ne batem pentru teritorii, pentru supunere puteri, pentru control, pentru a lua ce detine vecinul, pentru ca nu suportam sa vedem ca unii dintre noi suntem incapabili sa "nastem" frumos din piatra seaca..

Insa altii SUNT. Altii apreciaza pamantul pe care calca, oxigenul pe care il respira, puterea de a sta in picioare si lupta zi de zi cu doctrina manipularii maselor, apreciaza gandul liber, apreciaza visul si optimismul... 
Si EI au puterea sa ii ridice pe altii din mocirla in care traiesc. Nu trec pe langa un batranel care sta pe jos si plange, doar pt ca e muradar si miroase urat.. Nu are casa, nu i-o poti cumpara, insa o vorba buna, o bucata de paine si un pahar cu apa ii poti da. Si ii mangai ce avem noi mai de pret: SUFLETUL.
EI AU CURAJUL sa lupte langa alt seaman al lor care e pierdut in adictii, si sa caute pentru el solutii, cand el nu le mai vede, sau nu mai poate sa le aduca la indeplinire. Poti da o viata inapoi daca ITI PASA.

Ne mai pasa de ceilalti? Numai daca ii cunoastem... Si daca nu ii cunoastem, de ce sa nu ne pese? Ce ne costa un zambet, o vorba buna, o mangaiere, un telefon sa ajuti, o placinta sa dai unui copil care sufera de foame si traieste pe strada. Ne inraim, unii din noi, cand suferim pierderi: cand tatal bolnav de cancer sufera in faza terminala si noi nu avem ce face. Si cand nu mai e cu noi, uram pe toti si toate pentru ca "Dumnezeu a fost nedrept!".. Tz.. Wrong approach. Exista un flux al naturii, o lege a refolosirii energiei pe care o detinem, acolo unde este nevoie de ea. Tatal a trecut dincolo, luand cu el energia de care era nevoie in alta parte. Si a dat-o altcuiva care avea nevoie de ea. Am invatat din asta, ca nimic nu te omoara, nimic nu iti distruge sufletul si mintea, decat daca lasi sa le atinga. Decat daca te inchistezi si incrancenezi sa vezi lucrurile doar din punctul tau de vedere. Daca realizezi insa ca patratul are 4 laturi, atunci vei intelege ca din dreptul fiecareia poti vedea acelasi patrat in umbra, in lumina, in semi-umbra si etc.

Nu vreau sa cred ca ne limitam doar la NOI INSINE. Nu vreau sa cred ca este greu sa faci bine. Nu vreau sa cred ca ne-am oporit la a fi indarjiti sa luptam doar pentru superficialitati, si ca am uitat de minte, suflet, spirit...esenta! Am uitat de cat de putin ne trebuie sa fim fericiti, pentru ca ne raportam la cat de mult le trebuie altora sa fie fericiti (asta pentru ca au uitat sa se mai uite in ei..)

Sometimes...obosesc sa observ atatea lucruri, si imi spun cum pot eu schimba mentalitati, abordari etc?! Doar prin exemplul personal. Start looking to the man in the mirror. Si cum spune Nike? JUST DO IT!

Yours,
Me





Comentarii

Postări populare