P.S. I love you...

        Nu cautati definitii cand vine vorba de dragoste. Desi veti gasi milioane, vor fi emise de alte milioane, expuse diferit, pentru ca este perceputa diferit de noi toti. Dar cand te intrebi "cum stii ca iubesti"? Aici lucrurile seamana. Din scurta mea experienta de viata de 30 de ani, m-am prins vazand filme, ascultand prietene, si inainte de toate traind ca, desi CUM simti pentru cineva cand iubesti este diferit, manifestarile sunt absolut identice. 
        In fapt, cand vezi toate acestea petrecandu-se, constati ca atunci:
- cand totul este oferit catre celalalt neconditionat, iubesti;
- cand ai senzatia ca ce a facut celalalt trece peste orice limita rationala a acceptantei, si cu toate bune si nebune tu totusi accepti, iubesti;
- cand nu ai aer daca el/ea nu e, iubesti;
- cand iti tremura vocea cand te uiti in ochii lui/ei, si simti ca ti se taie picioarele de fiecare, dar fiecare data cand il/o vezi sau cand suna telefonul si scrie numele lui/ei, iubesti;
- cand simti ca poti reconstrui Himalaya de unul singur doar pentru ca te-a strans in brate cu totul, sau te-ai asezat cu capul pe pieptul lui/ei, iubesti;
- cand nimic nu ti se pare imposibil, sau greu de acceptat pentru ca el/ea e acolo, iubesti;
- cand doar gandindu-te la el/ea zambesti, iubesti;
- cand inima bate intens si ti se urca sangele la cap pentru ca simti ca se uita prea altfel o ea sau un el la el/ea, o da, fii sigur ca e gelozie. Pentru ca iubesti.
- cand va certati si iti vine sa ii scoti ochii, si apoi sa il/o strangi in brate si sa faceti dragoste pana in zori, iubesti;
- cand va tachinati cu detalii insignifiante in magazin, sau la piata, iubesti;
- cand iti trece prin cap sa faci cea mai mare cheltuiala a vietii tale pentru el/ea, iubesti;
- cand cauti pana in Johannesburg nu stiu ce pantof, sau inel, sau manuscris, ori whatever obiect de arta, iubesti;
- cand orice ai face nu ti se mai pare un imens efort atunci cand ii vezi zambetul de bucurie, iubesti;
- cand il/o simti chiar si la mii de kilometrii distanta plangand sau razand, iubesti;
- cand te-ai gandit la el/ea ca la tatal/mama copiilor tai, chiar si pentru o fractiune de secunda, si ce ai simtit a fost bucurie si siguranta, iubesti.
         Lista ar putea continua prin expunerea excesului de irationalitate, nebunie, intensitate in simtiri, furie oarba, impuls de adrenalina, si altele pe care ti le induce inima ta cand iubeste, in atatea diferite circumstante.
         Dar cel mai clar vezi manifestarea acestui sentiment, si te obliga sa il recunosti, in momentele cand simti ca il/o pierzi. Ca toata rasa umana idioata si lipsita de capacitate de apreciere a lucrurilor / oamenilor speciale/i din viata lor, stim sa recunoastem dragostea doar atunci cand "specialii" sunt pe cale de disparitie din viata noastra. Daca pana atunci banuiai ca iubesti, in acele momente poti scrie cu sange ca esti sigur.
         Cand iubesti, ai un full time job. Acela de a-l proteja, repecta, rasfata, scutura,  aprecia, critica, dechide ochi, si alte cele celuilalt. Si nu o veti face din datorie. Ci pentru ca pur si simplu simtiti asa.
         Tot iubirea te aduce si in stadiu de temporary insanity. Tot ea te poate face si orb si surd. Tot ea te poate aduce in situatii in care nu ai visat vreodata sa fii. Tot ea te poate desfiinta si recompune intr-o secunda.
         Dar daca vreodata ati avut dubii asupra existentei sau nu a acestui sentiment pentru jumatatea voastra, uitati-va la ce sunteti in stare sa faceti pentru celalalt si in ce conditii, fara a avea vreo baza logica, ci doar pentru ca primul impuls va spune sa faceti asa, si veti gasi raspunsul.
        Tot ce pot sa va spun e ca dragostea e simpla. Directa. Naucitoare. Nu o cautati in lucruri complicate. Nu incercati sa ii gasiti explicatii sofisticate. Este simpla. Atat de simpla si evidenta. Keept it this way, numai asa nu ii veti pierde intelesul..


Yours,
Me
         

Comentarii

Postări populare