Remember that?

Da-ti play aici si apoi cititi.



Stiti ce ma face sa ma ofuschez tare?
Ca uitam de foarte, foarte multe ori ce inseamna sa simti pana in maduva oaselor ca pocnesti de fericire! 

Imposibil in viata asta sa nu fi trait acel sentiment unic de energie care explodeaza in tine, cand nu mai exista timp, spatiu, oameni, locuri, nimic, dar absolut nimic altceva decat o inima plina ochi de acel sentiment de implinire si bucurie deplina.

Acel sentiment cand reusesti prima oara sa tii bicicleta dreapta, cand ai luat primul tau zece la scoala (sau "Foarte bine", cum e in zilele noastre), cand ai trecut examenul de capacitate, cand ai intrat la liceul la care ai vrut, cand ti s-a nascut fratele mai mic, cand baiatul sau fata de care iti placea ti-a intoars privirea plina de interes si ghidusie, cand ai reusit sa scrii prima ta poezie sau scurta povestire, cand te-au lasat parintii sa pleci prima data in tabara, cand ai intrat la facultate si ai fugit de acasa spre necunoscut mancand pamantul, cand te-a sarutat prima data viitorul tau sot sau viitoarea ta sotie, cand a venit inelul pe deget si nu te asteptai sau cand ai vazut pentru prima oara cum arata un test de sarcina cu doua liniute si ai inteles in acel moment ca o fiinta micuta te-a ales sa ii fii parinte, cand ai vazut copilul tau stand pentru prima oara in picioare singur-singurel, cand ai luat o super promovare la servici, cand ai castigat primii tai zece lei la loto si oh., sunt atatea, dar atea momente in care nimic altceva nu mai conteaza decat fericirea de atunci si acolo.

Prea usor ne lasam prada uitarii si vietii de zi cu zi. 
Si e atat de simplu sa ne bucuram din toti rarunchii de orice moment in care devenim constienti ca ne e dor de fericire:
- da muzica tare, durandu-te la basca de ce zic vecinii, si danseaza pana transpiri fleasca!
- baga-te cu mainile in pamantul din curte si curata plantele de bucurieni, respira aerul si fa doar asta!
- urca-te pe biclicleta si fugi pe campii si drumuri de tara si inhaleaza verdele si viul!
- pune castile in urechi si mergi sa te plimbi aiurea prin oras, zambind pentru ca sunetul din urechile tale este atat de misto, iar oamenii nu pricep de ce esti asa relaxat.
- ia-ti animalul de companie de coada sau de ciuf si giugiuleste-l/o cu drag si bucurie ca e.
- mergi la bunica / bunicul care te face mereu sa te simti ca si cum nu e nimeni mai iubit/a pe lume ca tine.
- stai cu gainile prin curte sau cu animalele de casa si distreaza-te vazandu-le obiceiurile lipsite de inhibitii ;)
- urca-te pe bloc si fa plaja, bea o bere rece sau citeste acolo o carte. De ce ar trebui sa mergi neaparat la piscina, cand poti sa tragi furtunul de la vecinul de la ultimul etaj?

Vrei sa mai zic? Am o imaginatie bogata. Si am o dependenta de fericire :) Am un drag de nu mai pot sa le aduc aminte celorlalti ca exista mereu si cealalta versiune a vietii. Si ma declar o optimista incurabila si o idealista, poate, pentru ca, da, cred sincer in posibilitatea ca toate lumea asta sa ajunga sa traiasca in pace si liniste si cu zambetul pe buze. 

Am ascultat melodia asta cred ca pret de patruzeci de minute in continuu. Videoclipul m-a facut sa imi aduc aminte de cele de mai sus. Asa ca, enjoy ma' friends!

Yours,
Me



Comentarii

Postări populare