Mixt of..

Nu a fost o zi plina. Nu a fost o zi stressanta. Totusi, ceva lipseste. Desi am multe pentru care sa ma bucur si de care sa fiu recunoscatoare, ceva totusi lipseste.

In viata asta, un amestec inedit de situatii, idei, planuri, concepte, simtiri, ratiuni si iratiuni, avem nevoie, sau ne inducem nevoia, de multe lucruri. Oare pentru ca omul este un animal complex, care stie ca se poate mai mult, si ca sa nu se plictiseasca, genereaza NEVOI? Lasand la o parte pe cele din clasica piramida a lui Maslow.

Frici, temeri, generam panica, autoinducem stress. Uneori ma intreb de ce le facem? De ce nu putem trai o viata linistita, si in pace daca nu exista aceste frici, angoase? Trebuie sa ne invatam mintea sa gandeasca frumos, sa evite tendinta de negativism si nocivitate interioara, si sa tina pasul forward. Stiti ce? Cred ca ne-am putea pastra la nivel optim, insa nu singuri. Reusim, desigur, si singuri sa invingem auto-stressul, folosind logica si rationalul, intreband (asa cum fac oamenii destepti) sinele daca este necesar sau nu ce este pe cale creierul sa produca? Insa ne este mai comod sa avem un suport si ajutor. Uneori cred ca ne este frica de capacitatea noastra si de ce anume putem scoate la iveala! De aceea preferam monstrii veniti din somnul ratiunii. Ca sa avem din ce sa ne vaitam si sa avem o variatiune (masochista?!) in viata noastra anosta de-a dreptul.

Exista insa si cei care traiesc as if there was no tomorrow! How powerful, guys! Cat de puternic si intens, cat nu lasa ei sa treaca nimic nefolosit (timp, posibilitati, raw matterial 4 the brain, stomach, and body)! I love those guys! Traiasca! Si sa ne impulsioneze pe noi toti sa facem la fel.

Credeam ca totul este control. Sa stii exact ce, cand, cat, unde, cum, de ce???!!! Totul planificat, previzionat, calculat! Hey, what the heck!!! I forgot to live! Am uitat sa fiu imprevizibila, spontana, am uitat sa am curajul sa schimb planul de 10 ori, just because I felt so!!! Toate astea in ciuda extremelor care ma caracterizeaza!

O mixtura, da... Atatea lucruri amestecate, aceasta mixtura de detoate, este viata mea... este si a voastra. Cum profitati de ea? Pt ca e doar 1...

Nighty night..

Written on Nov 18th, 2009

Comentarii

Postări populare