Open minds...

O noapte frumoasa, dar atat de frumoasa, cu carte.. O alta lume, o poveste a cuiva, o nebunie ca si nebunia lumii in care traim, si totusi o iesire din tiparele condeiului contemporan, cu intoarcere spre fictiune..

Au mijit zorii si nu simteam oboseala citind..
Nu imi mai aminteam cum mai este sa imparti o pasiune with a mind alike. Cum este sa te provoace la intrebari, sa iti dai seama ca "the more you see, the less you know", sa te simti mic si mare si mic iarasi, caci atat de vast este universul fiecaruia, si nu apucam niciodata sa il exploram cu totul. Totusi, de ce uitam sa punem intrebari? Totusi, de ce traim in atata ignoranta fata de trecut si prezent, si de tot ce ne inconjoara? De ce nu gasim util alocarea de timp pentru cunoasterea sinelui, pentru minte, pentru spirit?

Timpul, aceasta relativitate inventata de om, il poti suci si invarti cum vrei tu. Asta daca VREI. Si mergand la esenta: de unde vine motivatia pentru A VREA ceva? Din istoricul educatiei tale? Anturaj? ADN ? WHAT?! Ce te poate determina sa vrei sa fii mai bun, din ce in ce mai bun, sa fii "cu mot in frunte"? De ce sa NU vrei asta?! Cui nu ii place sa "straluceasca" prin ceva!? Dar nu prin superficialitatea (ochelari , haine, pantofi etc), ci prin ceea ce nu este deloc usor de facut, decat daca e important pentru tine: a Brilliant Mind that opens eyes, ears and doors!

Nu stiu de ce ne incapatanam sa ramanem niste comuni, niste diamante neslefuite, pline de roca bruta, si fara pic de subtilitate si finete! Duh...Uneori, de fapt, mai mereu, e mai usor sa lenevesti in propria-ti mizerie, decat sa te misti si sa faci lumina in camera, bagand aspiratorul si asezand lucrurile, care, btw, ar dura o ora, sau doua, si faci asta pentru cateva zile de "aer curat"! Hei, so little, for so long!

Prea multe minti odihnite nasc monstrii! Si nu mai vreau sa ma impiedic atat de ei! Vreau sa ma impiedic de minti luminate, neincalcite de preconceptii, invatate, care sa ma ajute si pe mine, mica si nestiutoarea, sa aflu, multe, din ce in ce mai multe, pentru ca, nu?, timpul pe care il avem de stat in lumea asta si sub forma asta de viata, este foarte scurt si pretios.

Ce mai pot sa spun? Decat sa va indemn "Rise and shine!", sau daca nu, ramaneti acolo unde sunteti. Who cares?! -> si asta este o alta problema a omenirii asteia. Dar o vom discuta alta data.. Mi-as dori sa ne pese mai multora, din ce in ce mai multi sa fim, si cu 1 azi, si cu 2 maine, sa facem o lume plina de frumos si bucurie.. Refuz sa pierd oprimismul si increderea ca SE POATE!

Enjoy the Friday, 13th

Written on Nov 13th, 2009

Comentarii

Postări populare