Is gonna be absolutely ok!!

        Nu iti vine sa te ridici din pat?.... E OK!!! Si ce daca?! Mai poti fi si lenes, si obosit, chiar si sictirit uneori! Este absolut OK!
        Ai uitat sa cumperi pasta si nu ai cu ce sa te speli pe dinti? ... E OK!! Si ce daca?! Ia o fructa, doua guri de apa, o cioco si mergi pana la primul magazin din drum. Este absolut OK!
        Nu stii ce sa faci azi? ... E OK! Nu trebuie sa stii totul, sa planifici totul, sa vezi totul la fiecare secunda din viata. O usoara bulversare treneaza peste creierul tau, si te uiti pe strada de pe balcon, cu cafeaua in mana?! Si ce daca?! Este absolut OK!
        Simti un gol in stomac, este un dor care te tot framanta si iti vine sa ii impusti pe toti cei care trec pe strada, caci ai nevoie de liniste, si nu de agitatia haotica a diminetii?! .. E OK!! Poti fi si pissed off azi! Nu se darama lumea, nu se schimba sensul miscarii de revolutie a Pamantului, si lumea continua sa faca shopping fericita! Este absolut OK!
        Ai primit acasa scrisoare de la politie, ca radarul te-a prins alergand exuberant pe nu stiu ce drum de tara?! ... E OK!!! Nu iti ridica permisul, nu iti ia caii de la bicicleta, ci din contra, remember the feeling!!  Woohaaa!!! Este absolut OK!
        Ai intarziat la lucru?... E OK!!! Sigur s-au descurcat si fara tine cele cca 45 de minute. Deci poti sa nu auzi ceasul tipand din cand in cand la 7:00 a.m. Este absolut OK!
        Te uiti la unii prieteni ai tai ca au o traictorie foarte bine definita in viata, iar tu esti flower power, carpe diem?!... E OK!!! Cine spune ca trebuie sa ai harta vietii facuta de cand faci primul pipi in pampers, sau obligatoriu daca ai 30?! Zo? Nu stii incotro sa o apuci? Este absolut OK!
       Ce vreau sa spun astazi este ca poti sa iti iei singur presiunea de pe umeri si sa zambesti ca tembelul la soare, pentru ca pur si simplu simti ca ti-a ajus sa fii major, vaccinat, si responsabil. 
       Poti sa iti iei singur presiunea de pe umeri si sa incetezi sa te opui, si sa te lupti cu ce vine, caci, pana la urma, oricat te dai cu capul de pereti, fiecare lucru se intampla atunci cand tu esti gata pentru el si este timpul lui.
       Ajunge cu autocritica pe care ti-ai facut-o o viata intreaga si sentimentul de autoinsuficienta pe care ti l-ai pus cap de tabel, pentru ca ti-au spus cand erai mic ca nu esti in stare de nimic si ca orice lucru in viata este conditionat de reusita permanenta, si nu te-au lasat sa fii copil si sa te bucuri de putza in nisip si de esecul astronomic de a nu fi nimerit cu lopatica in galeata ci exact pe langa, pentru ca nu esti atent!
        Ajunge cu dependenta de nefericire, si cu tendinta mizerabila de a vedea in fiecare lucru, chipurile rau, o catastrofa pentru care trebuie sa fii imbufnat si spumegand 2 ore, zile sau saptamani, sau pentru care sa iti pocneasca o vena in cap!
        Mi-am invatat unele lectii.. Multumesc celor din viata mea pentru ca m-au facut sa le vad. Si imi multumesc mie ca am avut urechi sa aud si ochi sa vad ca viata poate fi si altfel. Optimismul incurabil, bolnav ar spune unii cunoscuti, hilar sau incapatanat si obsedant ar spune altii, ma tine ca in fiecare dimineata sa ma trezesc cu pofta sa respir profund pana in esenta fiintei, sa zambesc pentru ca sunt in stare sa fac asta fara sa ma doara, si sa imi doresc, over and over again, sa continui sa fiu la fel de impacata cu mine, si de senina cand ma gandesc la cat de bine imi e si la cat de bine o sa imi fie intotdeauna.
        Astrele pe cer fac spectacol! :) Il simt. Ma simt. Si dupa atata vreme de teama, e absolut senzational sa lasi totul sa ... curga de la sine.. Nu mai simti nevoia sa faci niciun efort. Pentru ca meriti sa iei totul lin, soft.. Nu ai crapat pana acum, nu crapi nici de aici inainte.. E greu sa controlezi tendinta de a te raporta numai la lucruri negative, sau de a genera actiuni ce induc nefericirea... Dar cand gusti din reteta propriei tale linisti, iti spui: este absolut OK!!! 
        Da dragii mei, este OK sa nu fii perfect! Este OK sa nu fii pe placul tuturor! Este OK sa faci fix ce iti doresti, cand si cum doresti, fara sa iti fie teama sau sa te intrebi daca ei sunt de acord! Este OK sa ai parul fleoscit azi, sa nu stea camasa bat pe tine, sa iesi fara anticearcan pe ochi sau rimel pe gene, sa ii zici de dulce la dobitocul care tocmai ti-a taiat drumul, sau la seful care ti-a frecat icrele azi, sau sa urli putin la sor-ta/frac-to care are chef sa iti tina predici!!
        I am who I am, I do what I do, ma placi asa cum sunt sau nu, este absolut OK! Ma vrei in viata ta? Wow, e absolut superb! Nu vrei, ce pot face??? Habar nu ai ce pierzi, but who cares, is OK!!
        Si  sincer? I will let the sun go down on me... imi face bine la ten. Is OK!!


Yours,
Me
        

Comentarii

Postări populare